Festival budućnosti 4GAMECHANGERS

U Beču je održan međunarodni digitalni festival 4GAMECHANGERS koji okuplja stručnjake iz različitih industrija – tehnologije, medija, politike i biznisa koji svojim govorom inspirišu hiljade ljudi širom sveta.

Na panelu pod nazivom “Od vizije do stvarnosti – tehnička rešenja koja će oblikovati naše društvo” (From Vision To Reality – Tech Solutions That Will Shape Our Society) među govornicima bila je i Jelena Tadić, izvršna direktorka kompanije PPP Investment, koja je istakla da su tehnološka rešenja koja se primenjuju kroz model javno-privatnog partnerstva moćno rešenje koje oblikuje naše društvo u bolju budućnost.

Jelena je navela da kombinacijom snaga javnog i privatnog sektora, model JPP-a transformiše infrastrukturu, primenjuje nove tehnologije, dovodi do povećanja ekonomskog rasta, suočavanja sa društvenim izazovima i promoviše održivi razvoj.

„JPP je trenutno najbolje rešenje u Srbiji za oblikovanje bolje budućnosti jer privatni partner donosi svoje znanje, iskustvo i inovativnu tehnologiju i to je situacija gde svako dobija. Uz adekvatne strukture upravljanja i posvećenost javnom interesu, model JPP-a predstavlja budućnost. Srbija je lider u primeni ovog modela u regionu, te ćemo nastaviti da pripremamo projekte javno-privatnog partnerstva kako bi kvalitet života stanovništva bio ispunjen i poboljšan“, rekla je Tadić.

Učesnici ovog panela bili su i Kathi Vidal (US Government), Juliana Rotich (Safaricom PLC), Walter Kreisel (neeom), Laura Fariello (Wien Energie), Alex Brix (Canva), Matthias Fiegl (Smart Digital). Svojim prisustvom je ovogodišnju konferenciju uveličao i austrijski kancelar, Karl Nehammer i advokatkinja specijalizovana za međunarodno pravo i ljudska prava Amel Clooney.

4GAMECHANGERS je trodnevna konferencija – festival na kojem se diskutuje o tome kako dosadašnja dostignuća utiču na budućnost i predstavlja spoj zabave, muzike i promovisanja inovacija. Ovaj događaj inspirisan je činjenicom da digitalna transformacija predstavlja globalno dobro, doprinosi postizanju 17 ciljeva održivog razvoja, obnavljanju demokratskog diskursa i suočavanju sa globalnim krizama kao što su rat, klimatske promene, pandemije i ekonomske krize.